Behandelingen

 

Psychologiepraktijk Mijnals is een generalistische basis GGZ praktijk in Utrecht en richt zich op de behandeling van adolescenten, jongvolwassenen en volwassenen. Je kunt bij mij terecht voor de behandeling van diverse problematiek. Wij starten het behandeltraject met een intake waarin kennismaking, het in kaart brengen van de problematiek, de hulpvraag en formuleren van behandeldoelen centraal staat. Samen bepalen wij welk behandeltraject hier het beste bij aansluit en leggen dit vast in een behandelplan.  De insteek is dat de behandeling zo kort duurt als mogelijk en zo lang als nodig. Mocht blijken dat het behandelaanbod ontoereikend is dan zal ik je doorverwijzen naar de specialistische GGZ.

Wil je een afspraak maken op de praktijk? Neem dan contact met ons op

Doel van gesprekken met therapeut

 

Het doel van de gesprekken met de therapeut is het verminderen of beter hanteerbaar maken van de psychische klachten waarmee jij je aanmeldt. Hierbij sta ik naast jou, kijken wij samen naar wat maakt dat jij vast loopt, hebben wij waar nodig aandacht voor de onderliggende patronen die aanzetten tot je klachten, kijken wij hoe de klachten te verminderen of hoe jij kunt leren omgaan met de klachten.

Afhankelijk van de hulpvraag bepalen wij samen middels welke weg wij de puzzelstukjes aan elkaar gaan leggen zodat jij de toekomst weer positief tegemoet kunt gaan.

Verminderen van klachten
Persoonsgericht
Oplossingsgericht
Toekomstgericht

Behandelingen

Ik werk vanuit een persoonsgericht en oplossingsgericht kader en met evidence-based behandelmethoden zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR).

 

Depressie, somberheid

 

Angstklachten

 

Dwangklachten

 

Traumatische ervaringen

 

Stress, burn-out

 

Weinig zelfvertrouwen, negatief zelfbeeld

 

Onverwerkte problemen van vroeger

 

Piekeren, zorgen maken

 

Identiteitsvragen

 

Problemen met vriendschappen, relaties, gezinsleden

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

 

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van psychotherapie die actief en doelgericht is. CGT gaat er van uit dat problemen worden beïnvloed en in stand worden gehouden door iemands gedachten en gedrag. Negatieve gedachten kunnen je een naar gevoel geven of specifiek gedrag veroorzaken. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld last krijgen van dwanghandelingen, erg angstig worden, somber of boos. Tijdens de CGT breng je samen met de therapeut je probleem in kaart, ga je aan de slag om je doelen te bereiken en de controle over je problemen te vergroten. Door het uitzoeken, maar vooral ook door dingen uit te proberen, verander je gedachten en gedrag waar jij last van hebt. Zo ontstaat er meer vrijheid en nemen de psychische klachten af.
CGT is een actieve therapie waarmee je in het dagelijks leven aan de slag gaat. Uit onderzoek blijkt dat CGT werkt bij veel psychische problemen.

meer informatie

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)

 

EMDR is een wetenschappelijk zeer effectief bewezen methode voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. Wanneer je vastloopt in de verwerking van de schokkende ervaring dan zorgt dit ervoor dat je je anders voelt, gedraagt, je anders denkt en reageert op je omgeving. Vaak merk je dat je je niet goed voelt of je omgeving geeft dit aan. Het kan zijn dat de schokkende gebeurtenis ervoor zorgt dat je er steeds angstige beelden of gedachten over hebt, waardoor je last hebt van verschillende klachten. EMDR is dan een eerste-keus behandeling om je van deze klachten af te helpen.

meer informatie

Hoe meld ik me aan?

 

Je kunt je via het cliëntenportaal op deze site aanmelden voor een behandeltraject. Wanneer je vragen hebt over een behandeling bij Psychologiepraktijk Mijnals dan kun je ook vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier op deze site. Ik neem dan telefonisch contact met je op om je vragen te beantwoorden.

Na aanmelding plannen wij een kennismakingsgesprek waarin wij stil staan bij jouw hulpvraag, samen doelen formuleren en een passend behandeltraject bepalen.

 

Verwijsbrief en ID-bewijs

 

Vergeet niet om je verwijsbrief van de huisarts mee te nemen naar ons eerste gesprek. Dit is van belang indien je een vergoeding wilt declareren bij je zorgverzekeraar. Daarnaast is het van belang dat je een geldig identiteitsbewijs meeneemt (rijbewijs, ID-kaart, paspoort of vreemdelingendocument) ter verificatie van je identiteit.

Wachttijden

 

Bij Psychologiepraktijk Mijnals is het streven om na aanmelding op korte termijn een intake in te plannen en aansluitend direct te starten met de behandeling. De actuele wachttijden zullen hier worden weergegeven.

De wachttijd is 4 tot 6 weken voor intake, behandeling kan aansluitend meteen starten.

 

Neem contact op

 

Heb je naar aanleiding van de informatie over de behandelingen nog vragen of zou je in behandeling willen komen bij Psychologiepraktijk Mijnals, dan kun je contact opnemen via het contactformulier of direct aanmelden via het cliëntenportaal.

Cliëntenportaal