Tarieven

 

Psychologiepraktijk Mijnals biedt psychologische behandeling aan adolescenten, jongvolwassenen en volwassenen. Psychologiepraktijk Mijnals biedt verzekerde zorg aan mensen boven de 18 jaar met een verwijzing van de huisarts en wanneer er sprake is van een DSM-5 classificatie.

Per januari 2023 heeft de praktijk een contract met Zilveren Kruis Achmea (incl. De Friesland, FBTO, Interpolis, ProLife en Aon). Met de overige verzekeraars is er GEEN contract voor 2023.

Met contract: Als er een contract is met jouw verzekeraar dan wordt de behandeling direct bij de verzekeraar gedeclareerd. Jij ontvangt geen rekening en de betaling verloopt rechtstreeks via de verzekeraar. Op je eigen risico na worden 100% van de kosten vergoed.

Zonder contract: Als er geen contract is met jouw verzekeraar dan krijg jij de rekening. Deze rekening betaal jij zelf en kun jij declareren bij je verzekeraar. Afhankelijk van je verzekering krijg je een deel  (naturapolis, ong. tussen de 65%-80%) of geheel (restitutiepolis) vergoedt. Vraag bij je verzekeraar de hoogte van de vergoeding na. Ook hierbij geldt dat je het wettelijk eigen risico van dat jaar eerst moet betalen zolang je dit nog niet eerder betaald hebt.

Daarnaast biedt Psychologiepraktijk Mijnals ook zorg die onder de onverzekerde zorg valt.

Therapie op maat

 

Vanuit Psychologiepraktijk Mijnals wordt er veel waarde gehecht aan het bieden van zorg die aansluit bij jouw hulpvraag. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld waarin wij samen kijken aan welke doelen wij gaan werken en op welke wijze. Hierin kijken wij hoe wij jou vanuit je klacht weer in je kracht kunnen zetten. Het streven is een kortdurende behandeling waarin wij jouw klachten verminderen en jij weer zelfstandig door kunt.

Hulp op maat
Persoonsgericht
Oplossingsgericht
Toekomstgericht

Wat zijn de kosten?

Onder de 18 jaar

De specialistische jeugdhulp in Utrecht valt vanaf 1 januari 2020 onder zorgaanbieders KOOS en Spoor030. Psychologiepraktijk Mijnals heeft met beiden partijen géén contract als onderaannemer. Behandeling aan jongeren onder de 18 jaar kan dan ook enkel worden geboden indien dit zelf bekostigd wordt (zie tarieven tabel).

Boven de 18 jaar

De zorgverzekeraar vergoedt behandelingen in de generalistische Basis GGZ zolang er sprake is van een DSM-5 classificatie. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) stelt ieder jaar de tarieven vast voor de verzekerde zorg. Zie de tarieven tabel voor de tarieven van 2023.

Enkele classificaties zijn hiervan uitgesloten door het Zorginstituut Nederland waaronder; relatieproblemen, aanpassingsstoornissen, seksuele problemen, specifieke fobieën en werkgerelateerde problematiek.

Voor deze onverzekerde zorg heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) een apart tarief gesteld. Zie de tarieven tabel voor de tarieven van 2023.

Zorgverzekering en soort polis

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een naturapolis en een restitutiepolis.

Naturapolis:

Als je een naturapolis hebt, dan krijg je de behandeling volledig vergoed wanneer de praktijk of zorgverlener een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Indien de praktijk of zorgverlener géén contract heeft met de   zorgverzekeraar, dan worden de kosten alsnog voor zo’n 65% tot 80% vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar. Het is belangrijk om dit zelf na te gaan bij de zorgverzekeraar. In dit geval schiet je de kosten eerst zelf voor.

Restitutiepolis:

Als je een zuivere restitutiepolis hebt, dan heb je de vrije keuze om een zorgverlener te vinden en wordt de behandeling (ook op eigen risico na) 100% vergoed. Je schiet de kosten eerst zelf voor.

Intake/diagnostiek
sessie van 60 minuten (Prestatiecode CO0562)
€ 173,40
Behandeling
sessie van 45 minuten (prestatiecode CO0497)
€ 128,40
Behandeling
sessie van 60 minuten (prestatiecode CO0627)
€ 152,50
Behandeling jeugd 18-
sessie van 45 minuten
€115,00
Behandeling Onverzekerde Zorg
sessie van 45 minuten
€122,53

Betaling

Indien er een contract is met jouw zorgverzekeraar dan wordt de behandeling rechtstreeks bij je verzekeraar gedeclareerd. Op je eigen risico na worden 100% van de kosten vergoed.

Indien er geen contract is met jouw verzekeraar dan ontvang jij de rekening per sessie. De rekening betaal jij zelf en kun je declareren bij je verzekeraar. Afhankelijk van je polis krijg je een percentage van de kosten vergoed (naturapolis 65%-80%) of een volledige vergoeding (restitutiepolis). Informeer zelf goed bij je verzekeraar naar de vergoeding.

Vanaf de intake wordt er aanspraak gemaakt op jouw eigen risico.
Psychologische zorg is vrijgesteld van BTW.

Eigen Risico

 

Psychologisch vergoede zorg valt onder de dekking van de basisverzekering. Hierbij is het belangrijk om te weten dat voor psychologisch vergoede zorg allereerst het wettelijk eigen risico moet worden betaald, indien je dit in het jaar nog niet eerder betaald hebt. Dit geldt ook wanneer wij na een intake eventueel besluiten om niet door te gaan met de behandeling.

Het verplicht eigen risico wordt jaarlijks vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).  Voor vragen over uw eigen risico kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wegblijftarief (No-show)

 

Een afspraak moet uiterlijk 24 uur (werkdag) van tevoren worden geannuleerd. Je kunt de afspraak telefonisch afzeggen, per mail of via whatsapp. Doe je dit korter dan 24 uur van tevoren dan ben ik genoodzaakt om €60 in rekening te brengen voor de gereserveerde tijd. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.