Tarieven

 

Psychologiepraktijk Mijnals biedt psychologische behandeling aan adolescenten, jongvolwassenen en volwassenen. Psychologiepraktijk Mijnals biedt verzekerde zorg aan mensen boven de 18 jaar met een verwijzing van de huisarts en wanneer er sprake is van een DSM-5 classificatie, maar heeft géén contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat jij, indien er sprake is van verzekerde zorg, per sessie €100 betaalt als voorschot op de eindfactuur. Aan het eind van het behandeltraject ontvang jij een eindfactuur die door jou voldaan dient te worden. Jij kunt de factuur indien gewenst daarna naar de verzekeraar sturen, die de kosten deels (naturapolis, ong. tussen de 70%-90%) of geheel (restitutiepolis) vergoedt. Vraag bij je verzekeraar de hoogte van de vergoeding na. Daarnaast biedt Psychologiepraktijk Mijnals ook zorg die onder de onverzekerde zorg valt.

Wil je een afspraak maken op de praktijk? Neem dan contact met ons op

Therapie op maat

 

Vanuit Psychologiepraktijk Mijnals wordt er veel waarde gehecht aan het bieden van zorg die aansluit bij jouw hulpvraag. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld waarin wij samen kijken aan welke doelen wij gaan werken en op welke wijze. Hierin kijken wij hoe wij jou vanuit je klacht weer in je kracht kunnen zetten. Het streven is een kortdurende behandeling waarin wij jouw klachten verminderen en jij weer zelfstandig door kunt.

Hulp op maat
Persoonsgericht
Oplossingsgericht
Toekomstgericht

Veelgestelde vragen

Ik heb een verwijsbrief gekregen van mijn huisarts hoe kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan via het cliëntportaal. Wil je vooraf overleggen neem dan contact op via het contactformulier op deze website, per mail info@psychologiepraktijkmijnals.nl of telefonisch 06-21894677 (ook bereikbaar via whatsapp).

Wat zijn de wachttijden?

Op dit moment zijn er geen wachttijden voor een intakegesprek. Behandeling kan aansluitend ook direct starten.

Wordt er naast individuele behandeling ook gezinsbehandeling geboden?

Naast individuele behandeling kunt je bij mij ook terecht met vragen met betrekking tot het gezin of ouder-kindrelatie. Ook betrekken wij binnen de individuele behandeling desgewenst de omgeving (familie/ relatie).

Betaal ik een wettelijk eigen risico aan de verzekeraar?

Psychologisch vergoede zorg valt onder de dekking van de basisverzekering. Hierbij is het belangrijk om te weten dat voor psychologisch vergoede zorg allereerst het wettelijk eigen risico moet worden betaald. Het verplicht eigen risico wordt jaarlijks vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).  Voor vragen over je eigen risico kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Wat als ik het voorschot per sessie niet kan betalen?

Lukt het je niet om het voorschot van €100 per sessie te betalen, maar wil je wel graag in behandeling? Neem dan contact met mij op, dan bespreken wij de mogelijkheden voor gespreid betalen.

Wegblijftarief (No-show)?

Een afspraak moet uiterlijk 24 uur (werkdag) van tevoren worden geannuleerd. Je kunt de afspraak  telefonisch afzeggen, per mail of via whatsapp. Doe je dit korter dan 24 uur van tevoren dan ben ik genoodzaakt om €60 in rekening te brengen voor de gereserveerde tijd. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

Wat zijn de kosten?

 

Onder de 18 jaar

De specialistische jeugdhulp in Utrecht valt vanaf 1 januari 2020 onder zorgaanbieders KOOS en Spoor030. Psychologiepraktijk Mijnals heeft met beiden partijen géén contract als onderaannemer. Behandeling aan jongeren onder de 18 jaar kan dan ook enkel worden geboden indien dit zelf bekostigd wordt. Het tarief komt overeen met het tarief voor onverzekerde zorg (zie tabel).

Boven de 18 jaar

De zorgverzekeraar vergoedt behandelingen in de generalistische Basis GGZ zolang er sprake is van een DSM-5 classificatie. Afhankelijk van de zwaarte wordt je hulpvraag binnen één van de drie trajecten behandeld (kort, middel, intensief).

Enkele classificaties zijn hiervan uitgesloten door het Zorginstituut Nederland waaronder; relatieproblemen, aanpassingsstoornissen, seksuele problemen, specifieke fobieën en werkgerelateerde problematiek. Voor deze onverzekerde zorg heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) een apart tarief gesteld van €114,41 per sessie (45 minuten directe tijd, 15 minuten indirecte tijd).

Kort
max. 294 minuten (ca. 3-5 sessies)
€522,13
Middel
max. 495 minuten (ca. 6-8 sessies)
€885,01
Intensief
max. 750 minuten (ca. 9-12 sessies)
€1434,96
Onvolledig
max. 120 minuten (alleen intake)
€228,04
Behandeltraject Onverzekerde Zorg
per sessie (45 min. direct/ 15 min.indirect)
€114,41

Betaling

De rekening kan op locatie per pin voldaan worden of via het betaalverzoek.

Vanaf de intake wordt er aanspraak gemaakt op jouw eigen risico.
Psychologische zorg is vrijgesteld van BTW.

Eigen Risico

 

Psychologisch vergoede zorg valt onder de dekking van de basisverzekering. Hierbij is het belangrijk om te weten dat voor psychologisch vergoede zorg allereerst het wettelijk eigen risico moet worden betaald. Het verplicht eigen risico wordt jaarlijks vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).  Voor vragen over uw eigen risico kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wegblijftarief (No-show)

 

Een afspraak moet uiterlijk 24 uur (werkdag) van tevoren worden geannuleerd. Je kunt de afspraak telefonisch afzeggen, per mail of via whatsapp. Doe je dit korter dan 24 uur van tevoren dan ben ik genoodzaakt om €60 in rekening te brengen voor de gereserveerde tijd. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

Neem contact op

 

Heb je naar aanleiding van de tarievenpagina nog vragen of wil jij je direct aanmelden voor een behandeling, wacht dan niet langer en neem contact op via het contactformulier of meld je direct aan via het cliëntenportaal.

Cliëntenportaal