Over de praktijk

 

Psychologiepraktijk Mijnals biedt kortdurende psychologische behandeling binnen de generalistische basis GGZ in een kleinschalig gezondheidscentrum. Er wordt vanuit een persoonsgericht en oplossingsgericht kader gewerkt met aandacht voor jouw hulpvraag. Binnen Psychologiepraktijk Mijnals wordt er gewerkt met wetenschappelijk effectief bewezen behandelmethoden zoals o.a. Cognitieve gedragstherapie (CGT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Deze methoden zijn effectief gebleken bij diverse klachten en zowel bij adolescenten als bij volwassenen.

Wil je een afspraak maken op de praktijk? Neem dan contact met ons op

Graciëlle Mijnals

eigenaar, GZ-psycholoog

 

“In any given moment we have two options: to step forward into growth or to step back into safety ~Abraham Maslow~”

Graciëlle Mijnals

 

Mijn naam is Graciëlle Mijnals,  ik ben werkzaam als Gezondheidszorgpsycholoog BIG.

Na de academische opleiding Pedagogische Wetenschappen volgde ik een tweejarige postacademische opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog.

Als Orthopedagoog en als Gezondheidszorgpsycholoog heb ik werkervaring mogen opdoen op verschillende werkplekken en met verschillende problematiek. Zowel binnen een vrijwillig kader, gesloten kader en binnen de specialistische GGZ bood ik individuele behandeling, ouderbegeleiding en familietherapie, maar heb ik mij ook gericht op diagnostiek.

In mijn werk vind ik het belangrijk om oog te hebben voor de mens achter de aanmeldvraag en om aan te sluiten bij degene waarmee ik aan de slag ga. Hierbij houd ik rekening met culturele aspecten, omgevingsfactoren en ben ik gewend om systemisch te denken.

Ik ben positief ingesteld en denk in mijn behandeling dan ook graag in mogelijkheden en in het versterken van vaardigheden en krachten.

Missie

 

Mijn missie is om samen te zoeken naar de puzzelstukjes die zorgen dat er weer meer balans wordt ervaren, de toekomst weer positief wordt ingezien en persoonlijke ontwikkeling kan worden voortgezet.

Visie

 

Ontwikkelen en meer in balans komen dat doen wij samen en met de mensen die belangrijk voor jou zijn. Wanneer het jou alleen even niet meer lukt kijken wij wat jij nodig hebt om het wel weer te kunnen. Persoonsgericht en oplossingsgericht. Ik denk hierin graag in mogelijkheden, van klacht naar veerkracht!

Beoogde resultaten

 

Wanneer jij je aanmeldt bij Psychologiepraktijk Mijnals dan ben je gegarandeerd van deskundige persoonsgerichte zorg. Er wordt met evidence based behandeltechnieken gewerkt waardoor jij je aan het eind van het behandeltraject weer krachtig voelt, energie hebt, dingen aan durft te gaan, betere relaties hebt met de mensen die belangrijk voor jou zijn, betere copingvaardigheden hebt waardoor je kunt omgaan met eventuele tegenslagen, kortom dat er sprake is van een betere levenskwaliteit.

Naast evidence based behandelmethoden wordt er gewerkt met vragenlijsten zoals de OQ-45-SD, waarmee wij aan het begin van de behandeling een startmeting doen en aan het eind van de behandeling met een eindmeting ook concreet de behandelresultaten kunnen weergeven.

Meer energie
Ondernemen zonder angst
Verbeterde relaties
Omgaan met tegenslagen
Levenskwaliteit

Behandelresultaten

De manier waarop je kon verwoorden hoe je denkt dat het in mijn hoofd er aan toe gaat, hoe het voor mij voelt en welke impact dat voor mij heeft, dat was echt spot on! Het leek serieus alsof je een paar dagen in mijn hoofd hebt gebivakkeerd en dat in maar 2 gesprekken tijd. Dank je wel voor je tijd, je begrip en je hulp in deze! Juist door hoe je het kon verwoorden en het feit dat ik me zo hierin kan herkennen, voelt het als dat ik eindelijk op zoek mag gaan naar de juiste gereedschapskist met tools die hiervoor gemaakt zijn.

Irene Cairo

Graciëlle is met haar warme uitstraling een veilige plek om wat dan ook te bespreken.Ze heeft met onze dochter een deur geopend waarvan wij het bestaan niet wisten. Hierdoor is de communicatie en begrip in ons gezin ontzettend verbetert en voelt iedereen zich gelukkiger. Graciëlle maakt met haar werkwijze alles grijpbaar en klein waardoor je het makkelijker aan kunt pakken en echt gesterkt voelt.
Ik zou iedereen een Graciëlle gunnen!

Elisa Schipper

Graciëlle is een professionele sparringspartner met hart voor haar patiënten. Wij schakelen haar regelmatig in om haar expertise: gedegen en grondige diagnostiek met oog voor de mens achter de diagnose. Zij durft verder te kijken en neemt omgevingsfactoren mee. Graciëlle is als professional tactisch, communicatief en heeft de juiste dosis humor. Een fijne psycholoog om mee samen te werken!

Judritza JasintaKoersvast

Hulp dicht bij huis

 

Psychologiepraktijk Mijnals is gevestigd in Gezondheidscentrum Prinsenhof in de Utrechtse wijk  Tuindorp. Binnen het gezondheidscentrum zijn meerdere zorgverleners zoals o.a. de huisartsenpraktijk, fysiotherapie en apotheek ondergebracht. Psychologiepraktijk Mijnals zit op de begane grond waardoor het voor een ieder goed toegankelijk is.

Neem contact op

 

Ben je enthousiast geworden na het lezen over de werkwijze en visie van Psychologiepraktijk Mijnals, meld je dan nu aan via het cliëntenportaal. Heb je nog vragen laat mij dit gerust weten via het contactformulier dan neem ik contact met je op.

Cliëntenportaal